Header image

Nagykanizsa Ipari Park

Garay u. 21.

 
 
   


 

Infraszaunáinkat többféle méretben és formában készítjük, a vevőink kívánsága szerint. Kinálatunkban többféle sugárzó megtalálható.

 

 

Legújabb fóliasugárzóval épített kabinjainkban a meleg átöleli az egész testet és nincsenek holt terek. Ennél a típusnál a sugárzó a belső burkolat alá kerül közvetlenül. A belső fafelület átmelegszik, s hatékonyan sugározza a belső térbe.


 

 

A FOTÓK lapon megtekintheti néhány munkánkat

 

foliakabin

 

 

 

Az alábbiakban bemutatjuk a sugárzók fajtáit

Kerámia csöves és magnézium-fémszálas sugárzók

Látható helyen, falon vagy sarokban elhelyezett csöves fűtőtestek. A sugárzók egy magas hőtűrő képességű fémötvözet fűtőszálból, az ezt körül ölelő csőburkolatból (U alakú fémcső, vagy kerámia cső) és a csőburkolatot kitöltő hőtároló közegből (magnézium-oxid por, lávahomok) állnak. Felületi hőmérsékletük viszonylag magas (200-300 Cfok), ezért védőtávolság tartása szükséges (kb 6 cm). A sugárzó csövek előtt mindig van egy fém védőrács, mely bársony szórással van felületkezelve (nem vezeti a hőt). A háttámlába elhelyezett sugárzók előtt még egy puha fából készült hátrács is található, a kellő védő távolság megtartása miatt. Mivel a hő, illetve a sugárzás viszonylag kis felületről érkezik, ezekben a kabinokban a sugárzás és a hő eloszlása igen egyenetlen. A fűtőtest közvetlen közelében a hőmérséklet nagyon magas, míg a sugárzóktól távolabbi helyeken lényegesen alacsonyabb (lásd: hő fénykép). Maximális sugárzási behatás eléréséhez kb. 10-12 perc fűtés szükséges.

kabin

Fólia- vagy felület sugárzók

A szauna falaiba integrált fólia fűtőtestek, melyek a falfelület 80%-át borítják. Felületi hőmérsékletük kb 70 Cfok. A falak belső felületi hőmérséklete kb. 50 Cfok. Védőtávolság tartása nem szükséges. A kabinban mindenhol egyenletes a sugárzás és a hőeloszlás. Mivel a kabin belsejében nem látható sugárzó, csak a homogén fa falfelületek, esztétikai megjelenés szempontjából a legjobb infratechnológia. Maximális sugárzási behatás eléréséhez kb. 10-12 perc fűtés szükséges.

aa

Lap- vagy panel sugárzók

A rozsdamentes acéllapot behálózó fűtőszálak egy homogén fűtőlapként sugározzák be a kabint és melegítik a testet. A fűtőlapok felülete speciális hőálló fóliával van bevonva. Puha fa védőrács található minden sugárzó előtt. Felületi hőmérsékletük max. 80 Cfok. A védőrács felületi hőmérséklete kb. 50 Cfok. Védőtávolság tartása nem szükséges. A körös-körül elhelyezett fűtőtestek körbesugározzák a testet, teljesen egyenletes a sugárzás és a hőeloszlás. A fej tartományában nincs szükségtelen sugárzás. Sugárzási intenzitás szempontjából a legjobb infratechnológia. Maximális sugárzási behatás eléréséhez kb. 6-8 perc fűtés szükséges.